Warme amandelchocolade

Gezellig; warme chocolademelk, filmpje kijken of een goed boek lezen, hond of kat op schoot en haard aan. Je kunt natuurlijk een pak chocolademelk kopen, opwarmen, toefje kant-en-klare slagroom en klaar ben je. Daar is helemaal niks mis mee, maar je kent me ondertussen wel, Angeli maakt het zelf. Vorige week heb ik chocolademelk gemaakt van een stuk chocolade maar vond dat iets te machtig. Dat komt waarschijnlijk omdat je daar beter couverturechocolade voor kunt gebruiken. In repen chocolade zit boter en suiker en dat kan het wat machtig maken. Met cacaopoeder en suiker maak je ook lekkere chocolademelk. Voor een tikje anders doe ik er een scheut amaretto in maar je kunt dat ook weglaten of vervangen door een andere likeur. Lekker met een zelfgebakken speculaasje maar die zitten nog in de oven en houd je nog tegoed van me.

Warme amandelchocolade

Nodig per glas of mok

  • 1 grote theelepel goed cacaopoeder
  • 1 grote theelepel suiker of naar behoefte
  • scheutje melk
  • 1 mok melk
  • scheut amaretto
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Heerlijke warme amandelchocolademelk maken

  • Meng in een steelpannetje cacaopoeder met de suiker en  een scheut melk en maak er een papje van
  • Verwarm ondertussen in een ander pannetje de melk
  • Klop ondertussen de slagroom met de basterdsuiker stijf
  • Rooster de amandelen in een droge koekepan
  • Giet een scheut amaretto in een mok of hittebestendig glas
  • Als de melk kookt schenk deze dan in het andere pannetje met de cacao
  • Roer goed en schenk het bij de amaretto
  • Schep de slagroom erop en versier met de amandelen

Je kunt ook kant en klare chocolademelk opwarmen

 

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.