Broccoli en zalm zijn zoals gezegd wordt allebei superfoods. Dus zal het wel gezond voor je zijn. Broccoli schijnt het gezondst als je de roosjes stoomt. Bij bakken, wokken en koken, zo zeggen onderzoekers, verliest broccoli de stofjes tegen kanker. Ik weet het niet maar broccoli gestoomd eten met zalm en noedels is wel erg lekker. Als je de noedels kookt in een hoge pan dan hang je er gewoon vergiet in met de broccoliroosjes. Deksel erop en stomen maar. Scheelt ook afwas. Zoek je een ander gerecht met zalm en noedels? Kijk dan eens bij zalm met een korstje van Chilizout. Ietsje pittiger maar ook erg lekker.

Zalm en garnalen met noedels

Nodig voor Zalm en garnalen met broccoli en noedels

2 personen – bereidingstijd 15 minunten

  • 150 gram zalmfilet in blokjes
  • 100 gram grote garnalen
  • 1 kleine broccoli in roosjes gesneden
  • 150 gram noedels
  • 6 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels zonnenbloemolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Zo maak je het

  • Kook de noedels en hang tijdens het koken een vergiet in de pan met daarin de broccoliroosjes. Deksel op de pan en laat de broccoli op deze manier stomen
  • Verwarm wat olie in een pan en bak de zalmblokjes en garnalen een paar minuten
  • Schep de broccoli en de zalm met de garnalen door de noedels
  • Meng olie, ketjap en gember en besprenkel de noedels
  • Strooi er wat sesamzaadjes over. Deze kun je ook eerst even roosteren in een hete koekenpan