Ik heb ooit een heel leuk boekje cadeau gekregen met alleen maar recepten voor ovenpannetjes voor 4 personen. Op de achterkant staat dat het van Xenos is maar er staat verder geen autheur op. Het staat vol met eenvoudige recepten. Van voorgerecht tot nagerecht, allemaal voor die leuke eenpersoons ovenpannetjes. Zalmpannetje met venkel is één van die recepten. Mijn pannetje is groot genoeg voor 2 personen. Een lekker snel klaar gerecht, ideaal voor doordeweekse avonden.

Zalmpannetje met venkel

Nodig voor het zalmpannetje met venkel

  • 350 gram venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml creme fraîche
  • peper en zout
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 400 gram zalmfilet in  4 stukken

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 200º C
  • Snijd de stelen van de venkelknol en een plakje van de onderkant. Houd het venkelgroen apart
  • Snijd de venkel in plakjes en bak in 5 minuten knapperig in de olijfolie. Blus af met de wijn. Schep af en toe om.
  • Neem de pan van het vuur en schep de creme fraîche er door
  • Beng op smaak met peper en zout
  • Verdeel de venkel over 4 ovenpannetjes en leg er de zalm op
  • Bak zonder deksel in 8-10 minuten naar wens gaar of rose.

Lekker met gebakken aardappeltjes met rozemarijn

Vervang de venkel door bladspinazie. Laat de spinazie slinken in olijfolie met een teentje knoflook

Je kunt natuurlijk ook een grote ovenschaal gebruiken