Categorie: Zelf maken

Kip shoarma

Knoflooksaus

We kennen allemaal wel die flesjes knoflooksaus maar heb je het weleens zelf gemaakt? Die is namelijk nog veel lekkerder. Maak gewoon zoveel je in een keer nodig hebt dan is ie altijd vers. Nodig...

Gedroogde tomaatjes

Halfgedroogde tomaatjes

Aangezien we helaas in Nederland niet het klimaat van Italië of Spanje hebben zal ik mijn halfgedroogde tomaatje in de oven moeten drogen. Je moet er even de tijd voor uittrekken, nou ja je oven...

Hazelnootpasta

Hazelnotenchocoladepasta

Tja en wat doe je met inmiddels 21 kg aan hazelnoten? Leuk klusje voor de zondagmiddag. Hazelnotenchocoladepasta, mooi Scrabblewoord trouwens, van eigen hazelnoten. Lekker op brood of maak er een chocoladebroodje van.Moet zeggen dat je...

Pindarotsjes

Pindarotsjes

Pindarotsjes zijn erg lekker en maken is echt doodeenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is natuurlijk de pinda’s en chocolade. Kies de chocolade en het merk dat jij het lekkerst vindt. Het is ook...

Pesto

Verse pesto is echt duizendmaal lekkerder dan die uit een potje. Bovendien weet je ook wat je er in stopt. Gebruik alleen hele verse ingrediënten en goede olijfolie. Lekker op zalmfilet uit de oven, in...

Bechamelsaus

De klassieke bechamelsaus is een heerlijke gebonden witte saus gemaakt van melk en bloem. Op smaak gebracht met nootmuskaat en peper en zout. Het wordt vaak gegeten in lasagneschotels maar ook over de bloemkool geserveerd....