Atjar Tjampoer, zoetzuur bijgerecht

Atjar Tjampoer koop je in een potje als tafelzuur zoals dat heet. Het zijn groenten in azijn met suiker, zoetzuut dus en lekker fris. Heel handig om natuurlijk een potje te kopen maar het is echt supereenvoudig om het zelf te maken.

Atjar Tjampoer, zoetzuur bijgerecht

Nodig voor Atjar tjampoer

4 personen – bereidingstijd 30 minuten

  • 4 kemirinoten (toko)
  • 1/2 spitskool, schoongemaakt en fijngesneden
  • 250 gram wortels, geraspt
  • 2-3 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 100 gram taugé, gewassen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 50 ml azijn

Zo maak je Atjar Tjampoer

  • Rooster de noten in een droge pan goudbruin
  • Maal in een keukenmachine of vijzel de noten, knoflook, gemberpoeder, ui, kurkuma en de suiker tot een gladde pasta
  • Breng 100 ml water en 50 ml azijn aan de kook en voeg wortel, kool , rode peper en kruidenpasta toe
  • Aan de kook brengen en kook ongeveer 1 minuut
  • Voeg de taugé toe
  • Giet af maar vang het kookvocht op
  • Verdeel de atjar tjampoer in een glazen pot en giet er het kookvocht over
Sajoer bij Indonesische rijsttafel

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.