Sajoer

Sajoer is een heerlijk onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Het groentegerecht bestaat uit sperziebonen, zoete paprika en Chinese kool en past perfect bij Rendang. Het is eenvoudig in korte tijd te maken en kan ook vooraf gemaakt worden zodat je het alleen maar op hoeft te warmen. De groenten (Sajoer) worden even gekookt en blijven knapperig.

Sajoer bij Indonesische rijsttafel

Nodig voor Sajoer

4 personen – bereidingstijd 25 minuten

  • 300 gram sperziebonen, schoongemaakt en doormidden gesneden
  • 200 gram Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode puntpaprika, in de lengte doormidden gesneden en in reepjes
  • 1 grote ui, gesniooerd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 stukje gember (25 gram), geschild en geraspt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 ml kokend water
  • 2 eetlepels olie

Zo maak je Sajoer

  • Los het bouillonblokje op in 300 ml kokend water
  • Verhit olie in de pan en bak de ui, knoflook en de sambal in 3-4 minuten
  • Voeg de gember toe en bak nog 1 minuut
  • Doe de sperziebonen, paprika en de bouillon in de pan en breng op een laag vuur aan de kook
  • Kook de bonen in 3-4 minuten gaar, wil je niet zo knapperig dan kook je nog iets langer
  • Voeg de kool toe en kook nog 1 minuut
  • Dien op in een mooie schaal

Sajoer bij Indonesische rijsttafel

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.