Caesar salade

Caesar salade is de gemakkelijkste salade die ik ken. Gewoon sla, croutons, een dressing en kaas. Deze salade heeft niets te maken met de beruchte Romeinse keizer of hotel in Las Vegas. Het werd door Cesare Cardini in het begin van de vorige eeuw bedacht toen hij naar de Verenigde staten emigreerde. Je kunt er voor de variatie ook wat kip toevoegen maar dat hoeft niet. Het recept is voor 2 personen maar voor meerdere personen is het makkelijk aan te passen door de ingrediënten te vermenigvuldigen. Lekker om op een terrasje of in je tuin of op je balkon in het zonnetje te eten!

Caesar salade

Nodig voor Caesar salade

2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 1 eidooier
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 dl yoghurt
  • 1/4 limoen of citroen
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 7 1/2 cl arachideolie
  • 1 1/2 zoute ansjovisfilet
  • cayennepeper
  • Worchestersaus
  • 1/2 krop Romeinse sla of ijsbergsla
  • 1 snee brood
  • klontje boter
  • olijfolie
  • 50 gram parmezaanse kaas

Zo maak je de Caesarsalade

Maak de dressing

  • Doe de eidooier in een hoge
  • Voeg een fijngesneden knoflookteen toe en knijp de limoen of citroen uit
  • Voeg mosterd toe en meng met een staafmixer
  • Voeg langzaam de arachidelolie toe zodat je een dikke mayonaise krijgt
  • Meng de yoghurt er doorheen en pureer de ansjovis er door met de cayennepeper
  • Proef en voeg naar smaak kruiden of ansjovis toe
  • Zet de dressing even koel weg
  • Maak de croutons door de korsten van het brood te snijden en het brood in blokjes
  • Smelt boter en olijfolie in een pan en bak de croutons goudbruin. Wel even bij blijven want dat gaat snel
  • Laat de croutons op keukenpapier drogen
  • Scheur en verdeel de sla in grove stukken op een bord en strooi er de croutons over
  • Schenk er enkele flinke lepels dressing over  en schilfer de parmezaanse kaas over de sla

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.