Als je van kokos houdt dan moet je een keer kokosmacronen maken. Ik wist niet dat het zo eenvoudig is. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Kokosrasp en gecondenseerde melk. Kokosrasp kun je kant en klaar geraspt kopen maar je kunt natuurlijk ook zelf een kokosnoot kraken het het vruchtvlees raspen.

Kokosmacronen

Nodig voor 8 grote kokosmacronen

  • 300 gram kokosrasp
  • 1 blikje gecondenseerde melk (300 ml)

Maak de kokosmacronen

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Roer met een lepel de rasp en de gecondenseerde melk goed door elkaar
  • Leg op een bakplaat wat bakpapier
  • Maak met 2 lepels hoopjes van het mengsel, ik heb een ronde deegsteker gevuld
  • Bak 10 minuten

Tip: kleine macronen maak je met een ijsbolletjestang. Maak  hoopjes in papieren muffinvormpjes. Decoreer eventueel met chocolade.

 

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.