Als je van kokos houdt dan moet je een keer kokosmacronen maken. Ik wist niet dat het zo eenvoudig is. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Kokosrasp en gecondenseerde melk. Kokosrasp kun je kant en klaar geraspt kopen maar je kunt natuurlijk ook zelf een kokosnoot kraken het het vruchtvlees raspen.

Kokosmacronen

Nodig voor 8 grote kokosmacronen

  • 300 gram kokosrasp
  • 1 blikje gecondenseerde melk (300 ml)

Maak de kokosmacronen

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Roer met een lepel de rasp en de gecondenseerde melk goed door elkaar
  • Leg op een bakplaat wat bakpapier
  • Maak met 2 lepels hoopjes van het mengsel, ik heb een ronde deegsteker gevuld
  • Bak 10 minuten

Tip: kleine macronen maak je met een ijsbolletjestang. Maak  hoopjes in papieren muffinvormpjes. Decoreer eventueel met chocolade.