Crostini met champignons

Soms dan heb je het gewoon druk en weinig tijd of zin om uitgebreid te koken. Vandaag is het ook weer zo’n dag. Na veel zoetigheid van het afgelopen weekend wil ik wat gezonders eten. Ik ben gek op vlees en vis maar wij eten wekelijks toch wel zo’n 2 keer vegetarisch.  Soms ook omdat ik gewoon vergeten ben vlees of vis te halen of uit de vriezer te leggen. Magnetron, dan hoor ik je zeggen? Die heb ik niet (meer) en ik mis hem absoluut niet. Vandaag laat thuis dus het wordt een restant wortelsoep . Onderweg van werk naar huis kom ik langs de bakker en de groenteman dus heb ik nog even tijd om te bedenken wat snel klaar en verantwoord is. Crostini’s! Dat is lang geleden.

Crostini-met-champignons

Nodig voor 4 crostini’s met champignons

 • 1 bol buffelmozzarella
 • 250 gram champignons in plakjes of een mix van champignons, rode ui en prei
 • 2 tenen knoflook in plakjes
 • scheut witte wijn
 • peper en zout
 • Olijfolie om in te bakken
 • Stokbrood

Zo maak je de crostini’s met champignons

 • Fruit de knoflook even in een scheutje olijfolie
 • Voeg de champignons toe en bak even mee
 • Blus af met een scheut witte wijn
 • Breng op smaak met peper en zout
 • Laat op een zacht vuur staan tot het vocht verdampt is
 • Snijd het stokbrood in plakjes
 • Beleg met mozzarella
 • Zet onder de grill tot de mozzarella gaat smelten
 • Haal uit de oven en schep de champignons er op

Lekker als voorgerechtje, serveer 1 crostini per persoon

Heel smakelijk als lunchgerechtje, serveer 2 crostini’s per persoon

Ook lekker met diverse paddenstoelen en peterselie