De laatste tijd hoor ik zoveel lovende verhalen over de kookboeken van Yotam Ottolenghi en hoe geweldig ze zijn. Dat heb je weleens. Nooit van gehoord en opeens hoor je …
Vegetarisch
Hoewel ik graag een stukje vis of vlees eet, staat er bij Angeli Kookt ook regelmatig een vegetarisch dagje gepland. Van quiche tot soep en hapjes, er staat altijd wel iets voor je tussen.
Tip: kijk ook eens bij de salades.
Portobello met gorgonzola
Met dit lekkere vegetarische voorgerecht gaat je diner alvast heel goed van start. Het is een recept voor heerlijk gevulde portobello met gorgonzola. Gorgonzola is een typische smaak waar je …
Asperges met eiersaus
Nu kan het nog. Hollandse asperges eten dus even snel naar de boer geweest om een kilo ongeschilde exemplaren te kopen. Tegenwoordig hebben zelf boeren van die automaten waar je …
Wortelroostaart
Een groentetaart had ik in gedachten om te maken in de vorm van een bloem. Ooit heb ik er een foto van gezien. Op zoek naar een goed recept kwam …
Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi is mijn favoriete pizza. Een pizza met, de naam zegt het al, 4 kazen. Als je een kaasliefhebber bent en van pizza houdt dan moet je deze …
Ratatouille
Minstens 200 gram groenten eten per dag is voor best wat mensen niet haalbaar. Ik moet bekennen dat ik daar soms ook helemaal niet aan kom. Maar als je tussen …
Raapsteeltjes stamppot met gebakken appel
Raapsteeltjes zijn echte voorjaarsgroente. Ze zijn heldergroen, hebben langwerpige blaadjes en een knapperige steel en smaken licht pittig. Lijkt een beetje op rucola of spinazie maar het is het jonge …
Frittata
Een frittata is een gerecht uit ItaliĆ«. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het is heel simpel, je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen en binnen no …