De knetterharde gele knikkers met de naam kikkererwten zijn bijzonder veelzijdig. Je eet ze als koolhydratenbron en vleesvervanger. Ze zitten bomvol vezels, ijzer, eiwitten en vitamine B. Reden genoeg dus …
Vegetarisch
Hoewel ik graag een stukje vis of vlees eet, staat er bij Angeli Kookt ook regelmatig een vegetarisch dagje gepland. Van quiche tot soep en hapjes, er staat altijd wel iets voor je tussen.
Tip: kijk ook eens bij de salades.
Pasta met kaas en olijventapenade
Met dit mooie weer is het lekker om buiten te leven. Laatst voor de verandering eens een kleed op het gras gespreid en gewoon in de achtertuin gepicknickt. Gezellig met …
Preitaart met blauwe kaas
Wat doe je met een paar stengels prei, bladerdeeg en Danish blue in je koelkast? Juist ja, preitaart met blauwe kaas maken. Zo eenvoudig en een heerlijke combinatie van de …
Broccolitartaar met granaatappel
Bij mij begint de stapel kooktijdschriften aardig te groeien. Eigenlijk weet ik niet meer waar ik ze moet laten en weggooien kan ik niet. Heerlijk vind ik het om na …
Paarse spruiten
Paarse spruiten, ken je ze? De groene exemplaren zijn redelijk bitter en niet iedereen vindt ze lekker. Paarse spruiten zijn een goed alternatief als je niet van de groentjes houdt. …
Gado gado
Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik …
Flespompoen gevuld met pasta
Het is weer pompoenentijd! Regelmatig at ik buiten de deur iets met pompoen maar ik heb mezelf nooit gewaagd aan deze groente. Misschien ook omdat meneer Angeli Kookt het maar …
Paprikaquiche met champignons
Altijd handig om van restjes groenten uit je koelkast gewoon een taart te maken als je het even niet weet. Mijn lades lagen nog vol met 3 kleuren paprika’s, champignons, …