Categorie: Vegetarisch

Hoewel ik graag een stukje vis of vlees eet, staat er bij Angeli Kookt ook regelmatig een vegetarisch dagje gepland. Van quiche tot soep en hapjes, er staat altijd wel iets voor je tussen.

Tip: kijk ook eens bij de salades.

Preitaart met blauwe kaas

Wat doe je met een paar stengels prei, bladerdeeg en Danish blue in je koelkast? Juist ja, preitaart met blauwe kaas maken. Zo eenvoudig en een heerlijke combinatie van de…

Paarse spruiten

Paarse spruiten, ken je ze? De groene exemplaren zijn redelijk bitter en niet iedereen vindt ze lekker. Paarse spruiten zijn een goed alternatief als je niet van de groentjes houdt.…

Gado gado

Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, sat├ęsaus en groenten. Ik…

Flespompoen gevuld met pasta

Het is weer pompoenentijd! Regelmatig at ik buiten de deur iets met pompoen maar ik heb mezelf nooit gewaagd aan deze groente. Misschien ook omdat meneer Angeli Kookt het maar…

Paprikaquiche met champignons

Altijd handig om van restjes groenten uit je koelkast gewoon een taart te maken als je het even niet weet. Mijn lades lagen nog vol met 3 kleuren paprika’s, champignons,…

Gekarameliseerde knoflooktaart

De laatste tijd hoor ik zoveel lovende verhalen over de kookboeken van Yotam Ottolenghi en hoe geweldig ze zijn. Dat heb je weleens. Nooit van gehoord en opeens hoor je…

Portobello met gorgonzola

Met dit lekkere vegetarische voorgerecht gaat je diner alvast heel goed van start. Het is een recept voor heerlijk gevulde portobello met gorgonzola. Gorgonzola is een typische smaak waar je…