Categorie: Hoofdgerecht

Doperwtensoufflé

De verse doperwten in de groentelade van mijn koelkast keken me zo triest aan dat ik het gevoel had ze wel iets creatievers van mij verwachtten dan gewoon koken. Is…

Rozemarijnkip met kokosrijst

Beste vrienden zijn kip en rozemarijn. Dit gerecht is lekker zoet met rijst en kokosmelk. De kipfilet is lekker mals door de olie en de mosterd. Eten er kinderen mee?…

Gevulde puntpaprika met feta

Vandaag ga ik voor een lichte smaakvolle vegetarische maaltijd. Een verse zoete puntpaprika is een vruchtgroente en is er in rood, groen en geel. Het heeft een hoog natuurlijk suikergehalte…

Kipshoarma

Shoarma van kipfilet met knoflooksaus. Als je haast hebt dan is zo gemaakt, ook als je de saus ook nog eens zelf maakt. Standaard eet je shoarma met een pitabroodje…

Zuurkoolschotel met banaan

Vandaag krijg je alvast een stukje herfst van mij. Regen, onweer en ook de verwarming is weer aangeslagen. Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet erg. Ben een 4-seizoenenmens. Tijd…

Lasagne van gerookte zalm en pesto

Vandaag een eigen recept. Lasagne is een eenvoudige Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen. Traditioneel  is de versie met tomatensaus , gehakt en bechamel of spinazie en ricotta. Lasagnebladen…

Snelle Gyros met Choriatiki en Tzatziki

In Griekenland wordt (fastfood gerecht) gyros gegeten met tomaten, ui, en tzatziki met een pitabroodje. Ik vind het heerlijk om het pitabroodje te vervangen door meergranenrijst. Eigenlijk hoor je gyros…

Foe yong hai

Eind van de week nadert en ik heb nog wat restjes groenten in de koelkast. Champignons, prei, bosui, paprika, hete peper. Wat gaat het worden? Ik heb nog eieren dus…