Limburgs konijn in het zuur
Voor mijn nieuwe rubriek “uit de provincie” is Limburgs konijn in het zuur het eerste streekgerecht dat ik ga maken. Ik kom niet uit Limburg maar vroeger aten wij op…
Voor mijn nieuwe rubriek “uit de provincie” is Limburgs konijn in het zuur het eerste streekgerecht dat ik ga maken. Ik kom niet uit Limburg maar vroeger aten wij op…
Cordon bleu is een gepaneerd of ongepannerd stuk varkensvlees, kip of rundvlees net als een schnitzel maar dan gevuld met ham en kaas. Ik heb een variant op de standaard…
Sinds kort maakt de authentieke braadpan geregeld plaats voor een minivariant. Het is een originele manier van presenteren; iedere eter een eigen pannetje. Tegenwoordig zijn de schattige pannetjes te koop…
Ik heb ooit een heel leuk boekje cadeau gekregen met alleen maar recepten voor ovenpannetjes voor 4 personen. Op de achterkant staat dat het van Xenos is maar er staat…
Vandaag zin in een Grieks gerecht. Kijkend in de groentelade van mij koelkast vond ik nog een aubergine en een courgette. Die moeten toch te vullen zijn met wat ik…
Het is koud. Tijd voor zuurkool met worst. Je kunt gewoon aardappels en zuurkool koken, stampen en rookworst erbij maar ik ben verliefd op mijn nieuwe, leuke, kleine eenpersoonspannetjes. Zo…
Goulash. Vroeger aten we dat nooit. Wij kenden dat gewoon niet, jammer want een lekkere stoofschotel is heel makkelijk en zo gemaakt. Ok, je hebt wel wat voorwerk maar dat…
Quiche, ik ben er dol op. Mijn oven draait overuren met deze ovenschotels. Tijdens het bakken kan ik meteen mijn aanrecht opruimen en afwassen. Ja met de hand want ik…
Aangezien een Ve Tsin allergie mij nogal ziek maakt en het in de Oosterse keuken bijna overal in gebruikt wordt maak ik mijn Oosterse maaltijd maar gewoon zelf. Lekker zoet…