Kip kerrie met rijst

Het is maandag vandaag, 1e werkdag na vakantie en niet veel tijd om uitgebreid te koken. Daarom maak ik vandaag kip kerrie voor je. In mijn versie gebruik ik verse roomkaas om een lekkere smeuige saus te krijgen.

Kip kerrie met rijst

Nodig voor mijn snelle kip kerrie voor 2 personen

  • Witte rijst, ik gebruik Pandan rijst
  • Kipfilet
  • 150 gram verse roomkaas
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 bosuitjes
  • 300 ml water
  • 1/2 blokje kippebouillon

Kip kerrie met rijst

  • Kook de rijst
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak met de knoflook in de olie gaar
  • Voeg de kerrie toe en laat even meebakken
  • Dan de roomkaas er bij en laten smelten
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe
  • Doe 1 fijngesneden bosuitje erbij en laat even mee pruttelen
  • Voeg eventueel vers gemalen peper toe
  • Laat het geheel wat inkoken tot een wat dikkere saus
  • Verdeel over de rijst en ter decoratie nog wat bosui

Lekker met een frisse salade bijvoorbeeld met komkomer

Voor de fruitige typetjes onder ons, doe wat verse ananas door de saus

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.