Kip met tonnato salade

Heerlijk om al die oude kooktijdschriften door te bladeren. Gewoonlijk doe ik dat elke zaterdag om te plannen hoe onze eet agenda er de week die volgt eruit ziet. Klinkt schematisch en niet spontaan maar je weet exact welke boodschappen je moet halen en manlief heeft alles ingrediënten klaar staan als ik thuis kom. Ja, ik werk fulltime en koken na het werk is voor mij een ontspanning. Wijken we dan weleens af? Ja heel vaak! Er komt best weleens iets tussen, te laat thuis, andere plannen, bezoek etc. Ik heb mijn abonnementen opgezegd want in die meters tijdschriften staat echt wel iets in.

Onlangs heb ik me wel geabonneerd op een tijdschrift De Tuin op Tafel. Tja, ik heb voor het eerst in mijn leven een groentetuin en weet ik veel hoe dat allemaal werkt…..Dit tijdschrift gaat dus over de moestuin en de er staan recepten in. Leuk voor een jaartje zou ik zeggen. Volgende maand ontvang ik het eerst exemplaar met een cadeauboek over het inmaken van groenten. Hoop dat ik de over een paar weken deze salade kan maken met sperziebonen uit eigen tuin.

Kip Tonnato salade

Nodig voor kip met tonnato salade

2 personen –  bereidingstijd 15 minuten dus lekker snel en makkelijk

  • 300 gram kipfilet gaar gekookt of gebakken, in plakjes
  • 200 gram gekookte sperziebonen
  • 1 krop romaine sla
  • 2 ansjovisfilets
  • 10 kappertjes
  • blaadjes van 2 takjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels olie van tonijn
  • zout en versgemalen peper

Zo maak je de kip met tonnato salade

  • Leg de kip, bonen en sla op een bord, maak er iets leuks van
  • Stamp in een vijzel de ansjovis, kappertjes basilicum en knoflook tot een pasta
  • Meng de pasta met de mayonaise en de olie
  • Roer de tonijn door het mengsel en voeg zout en peper toe. Eventueel een beetje water maar dat hoeft niet
  • Schep of schenk als je er water bij gedaan hebt de tonnato over de salade en strooi er extra blaadjes basilicum en kappertjes over. Leg er ook nog kleine stukjes ansjovis op.

Bron: Foodies juli 2017 maar dan zonder artisjokken

 

You may also like...