Cake pops. Jeetje, nooit gemaakt. Ben meer een koker dan een bakker. Alhoewel als ik mijn blog bekijk staat er best veel baksels op. De cake pops die ik gevonden …
Koek, gebak en zoet
Er is altijd wel een gelegenheid om zoetigheid te eten. Feestje, dipje of emotioneel? We zijn er namelijk met z’n allen aan verslaafd. Op Angeli Kookt vind je daarom een grote verzameling van zoete lekkernijen. Niet alleen koekjes en taarten maar ook zelf-maak lekkernijen zoals bounty’s, bonbons en snickers. Kijk zelf maar. Wat ga jij bakken vandaag?
Kruidnoten
Het is Sinterklaastijd en dus tijd voor kruidnoten, borstplaat en ander zoet. Kruidnoten zijn zelfgemaakt zoveel lekkerder en bovendien een leuk werkje. Hup, opstaan en gewoon even maken. Ook nog …
Appel spijsbroodjes
Die wintertijd is echt niet goed voor de calorietjes maar deze appel spijsbroodjes zijn wel héél erg lekker! Zelf gemaakt is echt veel smakelijk en dan ook nog de home-made …
Kokosmacronen
Als je van kokos houdt dan moet je een keer kokosmacronen maken. Ik wist niet dat het zo eenvoudig is. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Je hebt maar …
Baklava
Is het nou een Turks of Grieks dessert? Daar zijn de meningen net zo over verdeeld als feta van de Denen of van de Grieken. In ieder geval bestaat Baklava …
Gevuld speculaas
Najaars geuren van stoofpeertjes, suddervlees en speculaas vullen mijn keuken. De winterperiode heeft ook wel wat gezelligs. Kaarsjes aan, muziekje op en natuurlijk lekker eten. Helaas ontbreekt de open haard …
Nussecke – hazelnootdriehoekjes
Om me van mijn overschot aan hazelnoten af te helpen kreeg ik van mijn trouwe volgster Melanie en haar Duitse vriend Simon een Duits recept. Een Nussecke bestaat uit een …
Zeeuwse bolussen
Wie kent ze niet? Die lekkere zoete, plakkerige koffiebroodjes uit Zeeland. Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold …