Categorie: Koek, gebak en zoet

Zewlf gevulde koek maken

Gevulde koeken

Een gevulde koek is een typisch Nederlands baksel. Het is gemaakt van boterdeeg en wordt gevuld met amandelspijs. In Noord-Holland en Noord-Brabant wordt de gevulde koek ook wel vulkoek genoemd. In Zuid-Nederland heet ie gevuld...

Eierkoeken

Eierkoeken

Eierkoeken zijn altijd favoriet. Even iets lekkers tussendoor en makkelijk mee te nemen voor onderweg, school of werk. Sommige mensen doen er boter en hagelslag op, anderen kaas of gewoon niks. Ze zijn zo makkelijk...

Boomstamcake

Chocoladeboomstam met frambozen

Het ziet er feestelijk uit zo’n boomstam van chocoladecake. Aangezien ik zo’n stammetje nog nooit heb gemaakt is dat reden genoeg om het een keer te bakken op een druilerige dag. Chocolade kan bij Angeli...

Spritskoeken met kardemom

Spritskoeken

Spritskoeken zijn lekker en vooral met Kardemom.  Kardemom heeft een frisse menthol- en ook citrusachtige smaak. Het is familie van gember en je hebt weinig nodig omdat net een vrij sterke smaak heeft. Ik wilde...

Oliebollen

Trappist oliebollen

Was eerst niet van plan oliebollen te bakken, moest nog werken vandaag. Maar toch maar wel even gemaakt dus. Beetje laat misschien met nog een paar uurtjes te gaan tot 2015 maar dan zijn ze...

appelflappen, abrikozenflappen, kersenflappen

Appel- abrikozen en kersenflapjes

Appelflappen horen net als oliebollen bij oudjaar. Hou je niet van vette oliebollen of appelbeignets uit de olie, dan zijn appelflapjes uit de oven een goed alternatief. Je kunt ze vooraf maken en weer opwarmen...