Asperge lasagne

Ik was van plan om soesjes te bakken, te vullen met aspergebechamel en te serveren met de kopjes van de groene asperges. Helaas na 2 pogingen om fatsoenlijk soesjes te maken mislukte. Geërgerd natuurlijk. Het recept uit het boek klopt gewoon niet. Ik vond het naar gebakken eieren smaken en ze waren echt niet luchtig, hol of heel licht. Poging 2 mislukte ook dus kan ik dan zeggen dat het recept niet klopt? In ieder geval volg ik de volgende keer niet meer het recept uit het boek van Michel Roux sr. Heb al eens eerder gemerkt dat er iets bij een ander recept in dat boek niet klopte. Nou, en toen hebben we maar gewoon een boterham gegeten. Ik had geen puf meer om er iets anders van te maken om 20.00 uur. De asperge bechamel had ik al wel gemaakt en de kopjes van de asperges lagen ook te wachten.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
De volgende dag heb ik bedacht er dan maar een lasagne van te maken. De bechamel smaakt naar asperges, de aspergekopjes heb ik nog dus besloot ik dat maar gewoon te maken. Er ontbrak nog wel iets voor mijn gevoel. Wat past er bij asperges? Zalm! Opgelost dus, het recept wordt lasagne met groene asperges en zalm.

Asperge lasagne

Nodig voor lasagne met groene asperges

Zo maak je de lasagne met groene asperges

  • Haal de  harde uiteinden van de asperges en kook de asperges bijna gaar
  • Snijd de stelen in stukken en leg de kopjes even apart
  • Pureer de stelen
  • Maak de bechamelsaus en roer de aspergepuree en de stukjes mozzarella door de saus
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en beek de bodem met de bechamelsaus
  • Leg lasagnebladen op de bodem en daarop een wat aspergekopjes en wat zalmplakjes
  • Laagje bechamel, laagje bladen etc en eindig met bechamel
  • Verdeel er wat parmezaanse kaas over en bak in de oven op 180º C ongeveer 20 minuten

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.