Tagliatelle pasta zelf maken

Zelf pastadeeg maken een leuk werkje. Je moet wel de ruimte hebben en een goede ondergrond om een pastamachine goed vast te kunnen klemmen. Je kunt  natuurlijk net als de Italiaanse mama’s het deeg oprollen en er met een scherp met tagliatelle van snijden. Dat kan ook maar aangezien ik toch zo’n apparaat in de kast heb staan kan ik die net zo goed gebruiken.

Zorg dat je voor het maken van pasta de juiste meelsoort gebruikt. Het enige juist meel om te gebruiken is die van durum tarwe, oftwel grano duro. Dit pastameel is grof van structuur en gelig van kleur. Gebruik geen tarwemeel van het type 00 want dan krijg je van die snotterige pasta. Gebruik per 100 gram meel 1 vers ei, dat is genoeg voor 1 persoon

Tagliatelle pasta zelf maken

Nodig om verse pasta te maken

4 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 400 gram grano duro of durum tarwemeel
  • 4 verse eieren

Basisrecept pasta maken

  • Maak op het aanrecht of werkblad een hoopje van het meel en maak een kuil in het midden
  • Breek de eieren in de kuil en klop ze met je vingers of een vork los
  • Neem tijdens het kloppen steeds een beetje meel van de binnenrand mee
  • Blijf kloppen totdat meel en eie goed gemengd zijn
  • Kneed nu verder met je handen het deeg stevig door tot het egaal en soepel is
  • Smeer het deeg wat in met bloem en laat het afgedekt rusten

Tagliatelle maken met de pastamachine

  • Snijd het deeg in grove stukken, bloem ze in en duw er een plat broodje van
  • Haal het pastadeeg door de machine op de ruimste stand
  • Vouw een paar keer dubbel en verklein steeds naar een kleinere stand door de machine
  • De lap wordt steeds langer en dunner. Pas aan naar je persoonlijke voorkeur qua dikte maar bedenk dat de pasta nog opzwelt tijdens het koken
  • Smeer wel steeds in met bloem want anders plakt het deeg erg aan elkaar
  • Haal het deeg door de tagliatellestand en schud het daarna wat door elkaar
  • Laat drogen op een met bloem bestrooide theedoek
  • Kook de tagliatelle in een pan met ruim koken water en een theelepel zout

De pasta is heel snel klaar, als de slierten boven komen drijven dan zijn ze klaar.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.