Paasbroodje

Het is bijna Pasen, wat gaat het toch snel. De donkere periode van het jaar loopt op een eind, het is weer langer licht en alles gaat weer bloeien. Heerlijk! Vorig jaar maakte ik eierkoeken in een ei, weet je nog? Dat was zo leuk! Nu maak ik paasbroodjes in de vorm van een kuiken en een paashaas met een ei. Gebruik hiervoor het deeg voor nachtbrood.

Verdeel het deeg in stukken en rol het tot lange slierten. Rol op maar laat het uiteinde los van de rol en maak een inkeping, dat worden zijn oortjes. Voor het oogje duw je een rozijntje in het deeg en in zijn buit komt het ei.

Leg de gevormde figuren op bakpapier en laat met een doek erover 60 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 220┬║C en bak daarna de broodjes in 20 minuten goudbruin.

Paasbroodje

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.