Ik wilde mijn gebruikelijk bordje pasta eens een keer anders presenteren. Het oog wil namelijk ook wat zal ik maar zeggen. Waarom niet een taart maken van pasta?  Ooit heb ik een foto gezien van deze taart en dan is het een kwestie van namaken maar dan met eigen inzicht en ingrediënten. En dan natuurlijk niet als toetje maar gewoon als hoofdgerecht. Het ziet er ontzettend leuk uit namelijk, vooral als je gasten hebt is het echt een aanrader om een gewoon pasta met tomatensaus gerecht op tafel te zetten.

Pastataart

N0dig voor pastataart

Hoofdgerecht 2-3 personen of voorgerecht 3-4 personen – bereidingstijd 50 minuten

  • Rigatoni – pijpjespasta
  • 250 gram gehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • oregano
  • verse basilicum
  • Gedroogde pepertjes, naar smaak
  • peper en zout
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 pak gezeefde tomaten (5oo gram)
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gram gerapte parmezaanse kaas

Extra nodig: springvorm met een doorsnede van 15 cm

Zo maak je de pastataart

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Bak in olijfolie het gehakt rul
  • Voeg knoflook, kruiden, gepelde en gezeefde tomaten toe
  • Laat 20 minuutjes inkoken
  • Kook de pasta niet helemaal gaar, hij moet namelijk nog in de oven verder garen
  • Giet de pasta af en spoel af met koud water om het garingsproces te stoppen
  • Schep de geraspte parmezaanse kaas door de pasta
  • Zet de pijpjes pasta rechtop in de springvorm
  • Schep de saus er bovenop en vul de pijpjes een beetje
  • Zet de springvorm 15 minuten in de oven
  • Haal uit de oven en leg er stukjes mozzarella bovenop
  • Zet de springvorm nog 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is
  • Haal uit de oven en laat nog 15 minuten afkoelen voor je de springvorm losmaakt
  • Garneer met een blaadje basilicum

Smakelijk!