Tomatensoep

Tomatensoep heb je in heel veel varianten. Het liefst maak ik hem met verse tomaten, gehaktballetjes en basilicum maar nu even niet. Doordeweekse dag en druk, druk, druk, wie kent het niet. Dus deze keer een hele snelle tomatensoep met kip. Ook lekker als lunchgerecht.

Tomatensoep

Snelle tomatensoep met kip (4 – 5 personen)

  • 1 liter tomatensap (fles of pak)
  • 1 klein potje appelmoes (250 ml)
  • 1 potje kippebouillon met stukjes kip (35 cl)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 stengel prei, fijngesneden
  • peper en zout

Verwarm tomatensap in een pan, voeg de kippebouillon met kip toe en de appelmoes. De appelmoes zorgt voor een licht binding en zoete smaak. Ketjap erbij en de prei. Laat tegen de kook aankomen en breng op smaak met zout en peper.

Lekker met focacciabrood.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.