Vissticks doen mij aan vroeger denken. Tussen de middag uit school of later werk lekker gebakken op brood. Maar dan wel die uit het pakje met die kapitein met die baard. Als je ze te snel bakte waren ze zwart van buiten en binnen nog koud. Gebruikte je teveel boter dan waren ze klef en uiteindelijk proefde je helemaal geen vis. Het is denk ik nog steeds voor kinderen ideaal om ze toch vis voor te schotelen. Ik heb ze eigenlijk nooit meer gegeten maar nu wil ik ze een keer zelf maken met verse kabeljauw. Uiteindelijk worden ze niet zo mooi rechthoekig maar ze smaken wel naar vis en je lust nooit die bekende uit de vriezer meer. Mmm! Op brood doen ze aan vroeger denken maar met gebakken aardappels ook lekker!

Vissticks

Nodig voor vissticks of fishfingers

  • Kabeljauw vers, kies een geschikt stuk om dikke repen te snijden. Uit de vriezer mag ook want dan kun je ze rechthoekig maken
  • Paneermeel
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Bloem
  • Losgeklopt ei

Zo maak je de vissticks

  • Snijd de vis in rechte stukken zoals de bekende vorm
  • Druppel er wat citroensap over en kruid met peper en zout
  • Haal door de bloem, ei en paneermeel
  • Bak op een niet al te hoog vuur de vissticks rondom
  • Smakelijk