weergegeven: 1-12 van 12 resultaten
Aspergesoep met gerookte kip
Soep Voorgerechten

Aspergesoep met gerookte kip

Het is aspergetijd en dus weer tijd voor een lekkere aspergesoep met gerookte kip. Gerookte zalm kan ook maar ik ga voor kip. Zooo fluweelzacht en smaakvol! Vroeger lustte ik geen asperges. Ik kende alleen …

Coquilles-sint jakobsschelp-scallops met garnalen uit de oven
Voorgerechten

Coquilles met garnalen in de schelp

Pats boem een geweldig voorgerecht. Ziet er mooi uit en smaakt nog beter. Coquilles, Sint Jakobsschelpen, Coquille Saint Jacques of scallops. Allemaal namen voor deze bijzondere zeevrucht. De coquille is een zeer smakelijk schelpdier dat …

Zalm in een kelkje
Voorgerechten

Zalm in een krokant kelkje

Wat een heerlijk voorgerecht is deze zalm in een krokant kelkje van filodeeg. Makkelijk voor de feestdagen maar ook als je gasten te eten krijgt. Het is in 25 minuten klaar en ziet er heerlijk …

Vitello tonnato
Voorgerechten

Vitello tonnato

Blijft lekker, deze combinatie van vlees en vis. Een lekker Italiaans voorgerecht van vers gebraden fricandeau en tonijnmayonaise. Kant en klaar vlees kopen kan natuurlijk ook  maar ietsje meer werk omdat het hele stuk eerst …

Zalmcarpaccio
Voorgerechten

Zalmcarpaccio

Bij fleurig weer hoort kleurig eten. Je wordt er vrolijk van! Zalmcarpaccio met rucola en een tomatendressing, rood, groen en oranje. Zonnetje, heerlijk lunchgerecht en een wit wijntje erbij. Gerookte zalm heb ik altijd in …

gerookte kip cocktail
Voorgerechten

Gerookte kip cocktail met ananas

Een eenvoudig, snel klaar en heerlijk voorgerechtje is frisse gerookte kip cocktail. Lekker licht en heerlijk als een starter. Je kunt er een zelfgemaakte cocktailsaus overheen doen maar met een kerriesausje is het ook erg …

carpaccio van ossehaas
Voorgerechten

Carpaccio

Vandaag gaan we weer voor Italiaans. Mijn favoriete keuken als ik eerlijk ben. Ik lust eigenlijk alles maar heb toch wel een favoriet. Misschien had ik Italiaanse moeten zijn? Mijn naam in het Italiaans betekent …

gravad lax, Gravlax
Voorgerechten

Gravad Lax

Gravad lax of gravlax betekent letterlijk “in de grond begraven zalm”. Het is een typisch Scandinavisch voorgerecht of hapje van rauwe zalm en wordt dun gesneden. In de middeleeuwen werd de zalm gezouten en vervolgens …

Lamscarre
Voorgerechten

Lamscarré met pistache

In een tijdschrift van Elsevier 100 toprecepten vond ik dit heerlijke gerecht: lamscarré in een pistachekorst op Marokkaanse wijze. Er staat dat het een hoofdgerecht is maar ik vind het meer een voorgerechtje. Lekker mals, …

zalmtompouce
Voorgerechten

Zalmtompouce met asperges

Een tompouce van gerookte zalm met asperges en een heerlijk Martinisausje. Ik maakte het al eerder dit jaar maar heb het nooit op mijn blog geplaatst. De laatste keer dat ik het maakte was in …

Witlofbloem met zalmcreme
Voorgerechten

Witlofbloem met zalm

Witlof is een heerlijke frisse, bittere groente. Je kunt deze groente koken maar ook rauw in een gerecht verwerken. Het meest bekende gerecht is met ham en kaas omwikkeld uit de oven. Speciaal voor de …

Voorgerechten

Gnocchi van spinazie met salieboter

Deze week is het Italiaanse week bij Angeli Kookt. Te beginnen met een vegetarisch voorgerecht. Gnocchi zijn balletjes die als pasta worden geserveerd. Ik eet dat regelmatig maar dat is de gnocchi con patate met …