Categorie: Voorgerechten

Begin een etentje met een heerlijk voorgerecht. Het zet de toon voor wat er volgt. Of eet een voorgerecht als hoofdgerecht als je niet zo’n honger hebt maar toch wel wat wilt eten. Zo eet je nooit teveel. Kies een soepje, salade of ga voor die heerlijke amuse!

Coquilles met garnalen in de schelp

Pats boem een geweldig voorgerecht. Ziet er mooi uit en smaakt nog beter. Coquilles, Sint Jakobsschelpen, Coquille Saint Jacques of scallops. Allemaal namen voor deze bijzondere zeevrucht. De coquille is…

Zalm in een krokant kelkje

Wat een heerlijk voorgerecht is deze zalm in een krokant kelkje van filodeeg. Makkelijk voor de feestdagen maar ook als je gasten te eten krijgt. Het is in 25 minuten…

Vitello tonnato

Blijft lekker, deze combinatie van vlees en vis. Een lekker Italiaans voorgerecht van vers gebraden fricandeau en tonijnmayonaise. Kant en klaar vlees kopen kan natuurlijk ook  maar ietsje meer werk…

Zalmcarpaccio

Bij fleurig weer hoort kleurig eten. Je wordt er vrolijk van! Zalmcarpaccio met rucola en een tomatendressing, rood, groen en oranje. Zonnetje, heerlijk lunchgerecht en een wit wijntje erbij. Gerookte…

Gerookte kip cocktail met ananas

Een eenvoudig, snel klaar en heerlijk voorgerechtje is frisse gerookte kip cocktail. Lekker licht en heerlijk als een starter. Je kunt er een zelfgemaakte cocktailsaus overheen doen maar met een…

Carpaccio

Vandaag gaan we weer voor Italiaans. Mijn favoriete keuken als ik eerlijk ben. Ik lust eigenlijk alles maar heb toch wel een favoriet. Misschien had ik Italiaanse moeten zijn? Mijn…

Gravad Lax

Gravad lax of gravlax betekent letterlijk “in de grond begraven zalm”. Het is een typisch Scandinavisch voorgerecht of hapje van rauwe zalm en wordt dun gesneden. In de middeleeuwen werd…

Lamscarré met pistache

In een tijdschrift van Elsevier 100 toprecepten vond ik dit heerlijke gerecht: lamscarré in een pistachekorst op Marokkaanse wijze. Er staat dat het een hoofdgerecht is maar ik vind het…