Wat een heerlijk voorgerecht is deze zalm in een krokant kelkje van filodeeg. Makkelijk voor de feestdagen maar ook als je gasten te eten krijgt. Het is in 25 minuten klaar en ziet er heerlijk uit. De vrolijke kleuren zijn een mooie start voor een heerlijke maaltijd. De saus is gemaakt met kwark, citroensap, peper en zout. Ik heb er nog wat dille doorheen gedaan.

Zalm in een kelkje

Nodig voor zalm in een krokant kelkje

4 personen | bereidingstijd 25 minuten

  • 4 vellen filodeeg of brickdeeg
  • 600 gram zalmfilet zonder huid
  • 30 gram gesmolten boter
  • 400 ml kwark
  • sap van 1 citroen
  • 2 takjes kervel
  • zeezout
  • 4 vuurvast bakjes

Zalm in een krokant kelkje maken

  • Verwarm de oven op 180ºC
  • Snijd de zalmfilets in kleine blokjes
  • Meng de kwark met citroensap en breng op smaak met peper en zout
  • Was en droog de kervel en maak de blaadjes los
  • Spreid de deegvellen uit en snijd elk vel in 4 vierkanten.
  • Smeer de vierkanten in met boter en leg ze op elkaar zoals de tekening aangeeft
  • Vouw ze in bakvormjes van 6 cm doorsnede
  • Bak ze 15 minuten in de oven tot ze net goudbruin zijn. Haal voorzichtig uit de vorm
  • Verdeel het kwarkmengsel over de bakjes en voeg de blokjes zalm toe. Bestrooi met grof zeezout en vers gemalen peper
  • Garneer met kervel en serveer direct

Bloem maken van filodeeg