Zalmcarpaccio

Bij fleurig weer hoort kleurig eten. Je wordt er vrolijk van! Zalmcarpaccio met rucola en een tomatendressing, rood, groen en oranje. Zonnetje, heerlijk lunchgerecht en een wit wijntje erbij. Gerookte zalm heb ik altijd in huis en nu in grote hoeveelheden. Als je een bezoekje brengt aan de groothandel dan kom je namelijk met bergen van alles thuis. Het is een makkelijk gerecht en daar houden we van!

Zalmcarpaccio

Nodig voor zalmcarpaccio

4 personen – 10 minuten

  • 300 gram gerookte zalmplakken
  • 60 gram rucola
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • 2 ontvelde tomaten of 8 lekker zoete kerstomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • Peper en zout

Zalmcarpaccio

  • Meng in een keukenmachine de tomaten met olijfolie, balsamico, peper en zout
  • Leg plakjes zalm op het bord met een hoopje rucola in het midden
  • Schenk de dressing over de rucola en strooi de pijnboompitten erover

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.