Bij fleurig weer hoort kleurig eten. Je wordt er vrolijk van! Zalmcarpaccio met rucola en een tomatendressing, rood, groen en oranje. Zonnetje, heerlijk lunchgerecht en een wit wijntje erbij. Gerookte zalm heb ik altijd in huis en nu in grote hoeveelheden. Als je een bezoekje brengt aan de groothandel dan kom je namelijk met bergen van alles thuis. Het is een makkelijk gerecht en daar houden we van!

Zalmcarpaccio

Nodig voor zalmcarpaccio

4 personen – 10 minuten

  • 300 gram gerookte zalmplakken
  • 60 gram rucola
  • handje geroosterde pijnboompitjes
  • 2 ontvelde tomaten of 8 lekker zoete kerstomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • Peper en zout

Zalmcarpaccio

  • Meng in een keukenmachine de tomaten met olijfolie, balsamico, peper en zout
  • Leg plakjes zalm op het bord met een hoopje rucola in het midden
  • Schenk de dressing over de rucola en strooi de pijnboompitten erover