Van vis kun je heel makkelijk en creatief zalmburgers maken. Het is eens wat anders dan gewoon gebakken zalm. Je kunt ze tussen een pitabroodje doen  maar met gebakken aardappeltjes zijn ze ook lekker. Ze lijken een beetje op de zalmballetjes die ik al eerder maakte voor een tapasavondje. Lekker met een komkommersalade en een salsa verde.

Zalmburger

Nodig voor de zalmburgers

4 personen

  • 500 gram verse zalmfilet
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • peper en zout

Nodig voor de komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 takjes dille
  • 1/2 limoen

Nodig voor de salsa verde

  • 4 kleine augurken
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 gram platte peterselieblaadjes
  • 100 gram basilicumblaadjes
  • 250 ml olijfolie
  • 1 scheutje witte wijnazijn

Zalmburgers maken

  • Maal de zalm fijn in een keukenmachine
  • Doe de vis in een kom en voeg mosterd, paneermeel en ei toe
  • Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout
  • Kneed 4 burgers van het vismengsel en bewaar in de koelkast

Komkommersalade maken

  • Was de komkommer en snijd overlangs in vier
  • Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in dunne schijfjes
  • Snijd de peper overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd de peper heel fijn
  • Snipper de rode ui en de takjes dille
  • Doe alles bij de komkommer
  • Voeg een geperste teenknoflook toe en knijp de limoen erboven uit
  • Voeg de Griekse yoghurt toe, meng en breng op smaak met peper en zout

Salsa verde maken

  • Maal in een blender of keukemachine de peterselie en basilicum fijn
  • Voeg ook de augurken en de mosterd toe
  • Giet de olijfolie en een scheut azijn erbij
  • Breng op smaak met peper en zout

Zalmburgers afwerken

  • Bak de zalmburgers in een hete pan met olijfolie
  • Gaar de burgers aan beide zijden ongeveer 3 minuten
  • Serveer de burgers met de komkommersalade en de salsa verde

Bron: Jeroen Meus