Gado gado

Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik heb Gado gado al eens eerder gemaakt en staat ook in de categorie bijgerechten. De versie die ik nu heb gemaakt komt uit de Foodies…

Atjar tjampoer

Atjar Tjampoer koop je in een potje als tafelzuur zoals dat heet. Het zijn groenten in azijn met suiker, zoetzuut dus en lekker fris. Heel handig om natuurlijk een potje te kopen maar het is echt supereenvoudig om het zelf te maken. Nodig voor Atjar tjampoer 4 personen – bereidingstijd 30 minuten 4 kemirinoten (toko)…

Sajoer

Sajoer is een heerlijk onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Het groentegerecht bestaat uit sperziebonen, zoete paprika en Chinese kool en past perfect bij Rendang. Het is eenvoudig in korte tijd te maken en kan ook vooraf gemaakt worden zodat je het alleen maar op hoeft te warmen. De groenten (Sajoer) worden even gekookt en blijven…

Garnalencocktail als amuse

Garnalencocktail op een amuselepel. Laatst zag ik van die schattige amuselepels of eigenlijk zien ze eruit als kleine steelpannetjes. Ik kon ze niet weerstaan. Ze zijn handig om er een sausje in te doen zoals bij de tomaten soep met pesto. Zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. Hollandse garnalen had ik nog over van…

Stokbrood maken

Ik wil al een poosje zelf stokbrood maken. Ik haat dat afbakbrood uit de supermarkt. Dat smaakt toch nergens naar? Ik snap echt niet wat mensen daar lekker aan vinden. Zelf stokbrood maken kan best en het vergt wat oefening om het goed te doen. Het brood dat ik maakte is lekker knapperig en redelijk…

Snel brood

Soms wil je snel een lekker brood bakken maar heb je geen tijd om het te laten rijzen. Soms komt het gewoon niet uit. Als je bijvoorbeeld overdag tijd hebt om brood te bakken en je eet het niet bij de avondmaaltijd maar bij je ontbijt de volgende dag, dan is het brood al niet…

Geroosterde groentenmix

Met geroosterde groentenmix kun je alle kanten op. Lekker bij gegrild vlees of vis of gewoon zo. Lekker bij bbq gerechten of op een broodje met kiplfilet. Of meng het met couscous. Ook een aanrader! Ik at het als bijgerecht bij een aardappelsalade. Lekker op een relaxte zomers avond in de tuin! Wat een vrolijke…

Aardappelsalade met bieslook

Geniet nog lekker van buiten eten nu het nog kan. Die geuren van een zomerse bbq van buren, die ik als high sensitive person overigens verschrikkelijk vind, zwoele zomeravonden met een hapje en een drankje, nog even en het is weer voorbij helaas. Dan trekken we weer massaal naar binnen bij de haard of gewoon…

Bruschetta met kerstomaatjes

Als antipasti of voorgerechtje is bruchetta altijd heel welkom. Bruschetta met kerstomaatjes is een echte klassieker. Het is zo eenvoudig dat het bijna geen recept nodig heeft. Je kunt er ook mee variëren maar de klassieker is wel die met tomaatjes. Belangrijk en ook een voorwaarde is dat de topping van verse producten is. Oorspronkelijk…

Ciabatta

Ciabatta is een broodsoort uit Italië en werd oorspronkelijk gemaakt van restdeeg. Met water werd het restdeeg weer soepel gemaakt en gevormd tot een plat rechthoekig brood. Het is een luchtig brood met een knapperige korst. Ciabatta brood is het lekkerst als je het vers eet. Die afbakexemplaren mogen van mij direct de afvalbak in….

Kipnuggets uit de oven

Kipnuggets kun je natuurlijk bij McDonalds gaan eten of kant en klaar uit het vriesvak in de frituur gooien, maar er is een wat gezondere variant. Kipnuggets uit de oven zijn hartstikke lekker en niet vet. Je maakt ze eenvoudig zelf en je kunt er natuurlijk een vorm aangeven die je zelf wilt. Als je…

Pizzadeeg met verse gist

Pizzaliefhebbers maken het liefst zelf een echte Italiaanse Pizza. Waarom? Omdat een zelfgemaakte pizza superlekker is! Het is daarnaast ook erg leuk en heel gemakkelijk om zelf pizzadeeg te maken. Ga nu direct aan de slag met zelf pizzadeeg maken! Zo moeilijk is het niet. Het meel dat je voor pizza gebruikt is een fijn…