Het is bijna Pasen, wat gaat het toch snel. De donkere periode van het jaar loopt op een eind, het is weer langer licht en alles gaat weer bloeien. Heerlijk! …
Alle recepten
Grieks Paasbrood
Als je dan net als ik toch verschillende soorten brood aan het bakken bent, maak dan ook eens een Grieks Paasbrood, Tsouréki. Pasen is het toch alweer bijna dus waarom …
Nachtbrood
Over brood valt veel te vertellen en vooral de ‘techniek’ achter het deeg is erg interessant en zeker de moeite waard om eens te lezen. Ik heb het boek Nachtbrood …
Satay ayam – kipsaté
Satay ayam oftewel kipsaté als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. De allerlekkerste saté maak je simpel zelf. Niet van die glazige substantie uit een pakje. Het geheim is om goed …
Gado gado
Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik …
Atjar tjampoer
Atjar Tjampoer koop je in een potje als tafelzuur zoals dat heet. Het zijn groenten in azijn met suiker, zoetzuut dus en lekker fris. Heel handig om natuurlijk een potje …
Sajoer
Sajoer is een heerlijk onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Het groentegerecht bestaat uit sperziebonen, zoete paprika en Chinese kool en past perfect bij Rendang. Het is eenvoudig in korte tijd …
Garnalencocktail als amuse
Garnalencocktail op een amuselepel. Laatst zag ik van die schattige amuselepels of eigenlijk zien ze eruit als kleine steelpannetjes. Ik kon ze niet weerstaan. Ze zijn handig om er een …