Bananemousse met butterscotch

Eindelijk meer online! Vanaf begin dit jaar ben ik offline geweest. In die zin dat mijn laptop crashte, bijzonder voor een Mac dus, en het even duurde voor ik weer een andere had. Wat zijn die krengen duur tegenwoordig zeg! Daardoor kon ik niet echt iets online plaatsen. Ja, op Facebook en Instagram wel natuurlijk maar op mijn site werd het wat lastiger.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niets gekookt of gebakken heb. Integendeel zelfs! Ik heb nu dus een flinke achterstand in te halen. Ik begin met de bananenmousse met butterscotch. Super eenvoudig en heerlijk snel te maken. Het recept is voor 4 personen, deel door 2 en je hebt genoeg voor 2 personen.

Bananemousse met butterscotch

Nodig voor bananenmousse met butterscotch

4 personen

  • 40 gram boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 4 rijpe bananen
  • Citroensap
  • Chocolade om te raspen

Doe 150 ml slagroom in een pan samen met de boter en suiker. Verwarm tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Laat alles zo’n 2 minuutjes lekker pruttelen en daarna afkoelen

Snijd 3 bananen in stukken en doe de stukjes samen met de rest van de slagroom, 350 ml dus, in een blender. Een klein beetje citroensap toevoegen en daarna mixen tot een gladde massa.

Schenk een klein beetje afgekoelde butterscotch in 4 glazen schaaltjes en draai ze rond zodat de zijkanten een beetje bedekt zijn met de butterscotch. Verdeel daarna de mousse over de schaaltjes en schenk er de butterscotch over. Voor een mooi effect roer je het er met een theelepeltje doorheen.

Snijd de overige banaan in plakjes en leg deze op de mousse. Rasp er wat chocolade overheen

Door Angeli