Bonen tonijnsalade

Als de kooktijdschriften waar ik onlangs op geabonneerd ben op de deurmat liggen als ik thuiskom van mijn werk dan word ik daar erg blij van. In de nieuwe Gezond Eten staan altijd hele, de naam zegt het al, gezonde recepten. Het staat ook vol met recepten in de rubriek Stressen rond Zessen. Allemaal voedzame en vooral snelle gezonde maaltijden. De bonen tonijnsalade wordt aangegeven als lunchgerecht maar wij aten de salade op een warme zomeravond. Lekker buiten eten in de avondzon. Als het een beetje meezit dat het om ons heen wat rustig is kunnen wij heerlijk genieten in de achtertuin. Er komt bij deze bonen tonijnsalade geen vet aan te pas en is binnen 5 minuten klaar. Komt dat even goed uit!

Bonen Tonijnsalade

Nodig voor bonen tonijnsalade

2 personen – bereidingstijd 5 minuten

  • 150 gram bruine bonen uit blik, uitgelekt
  • 150 gram witte bonen uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, ik gebruikte die half gedroogde
  • 2 romatomaten, ik gebruikte een handjevol verschillende kleuren kerstomaatjes
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 komkommer in blokjes
  • 1/2 avocado in blokjes
  • 200 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • 50 gram rucola
  • 50 gram bladspinazie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Deze bonensalade is zo makkelijk om te maken dat het geen verdere uitlegt nodig heeft. Meng alles met elkaar op de balsamicoazijn na want die sprenkel je over de gemengde salade. Makkelijker kan haast niet…..

Bron: Gezond eten, juli 2015

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.