Aan de Watergate Bay in Cornwall, aan de westkust in Zuid Engeland heeft Jamie Oliver zijn restaurant Fifteen. Toen wij daar jaren geleden in de buurt waren was het restaurant nog niet zo lang geopend. Reserveren was wel vereist maar aangezien wij er op een doordeweekse middag langsreden konden we reserveren voor diezelfde avond nog. Het restaurant staat op het strand en natuurlijk een geweldig uitzicht met een ondergaande zon recht voor het restaurant. Het eten was super, het personeel geweldig en de menukaart mochten we mee naar huis nemen. Sindsdien zijn we vaker naar zijn restaurants gegaan als we in Engeland waren.

Dit gerecht van Lentezalm met basilicum aardappels is een recept van Jamie Oliver. Het mag zoals veel van zijn gerechten best wat rommelig ogen. Smakelijk, het is erg lekker!

Lentezalm met basilicumaardappel

Nodig voor lentezalm met basilicum aardappels

4 personen – bereidingstijd 30 minuten

  • 4 verse zalmfilets
  • mespunt venkelzaad
  • mespunt paprikapoeder
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes dille
  • 1 citroen
  • 500 gram aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 6 eetlepels mayonaise
  • veldsla
  • olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Lentezalm met basilicumaardappels maken

  • Schil de aardappels, kook ze gaar en laat afkoelen
  • Verwarm de oven op 200º C
  • Leg de zalmfilets in een ovenschaal
  • Smeer de filets in met olijfolie
  • Strooi het paprikapoeder, venkelzaad, peper en zout over
  • Hak de peterselie en dille fijn en smeer de filets ermee in
  • Snijd de citroen doormidden en leg deze helften in de ovenschaal
  • Laat de zalm een kwartiertje marineren
  • Hak de blaadjes van de basilicum met de knoflook grof
  • Meng het basilicummengsel met de mayonaise
  • Snijd de aardappels in plakken en meng met de basilicummayonaise
  • Zet de zalm 2o minuten in de oven
  • Leg op een bord wat veldsla, aardappels en leg de zalm er bovenop