Vlees

Exotische krokodiltournedo

Krokodiltournedo

Als je eens een keer iets aparts wil eten moet je eens krokodiltournedo proberen. Ik ben nog nooit in exotische oorden geweest en krokodil had ik ook nog nooit gezien in Nederland. Ja, in de dierentuin maar niet in het vriesvak van een supermarkt. Bij de groothandel lagen de krokodiltournedos in de vriezer. Voor avontuurlijk eten ben ik altijd wel te porren dus waarom niet? Ik vind ook niet snel iets vies.

Krokodil heeft een stevige structuur

Toen ik het op mijn bord had liggen vond ik het stiekem best wel spannend. De textuur heeft wat weg van een stevige kabejauw en de smaak zit een beetje tussen kip en kikkerbillen maar dan iets zoeter. Het is wel apart dat iets vreemds vaak met gevogelte vergeleken wordt maar het lijkt er een heel klein beetje op. De krokodiltournedos zijn vet want het gehalte is 28%. De tournedos worden van de malse staart van de krokodil gesneden en hoeven maar kort te bakken of grillen, eigenlijk net als biefstuk.

Recept krokodiltournedo

Als je gaat zoeken naar een recept kom je toch best wat tegen zoals met bakbananen en mango of kokos en koriander in de vorm van een curry. Ik heb maar wat gedaan eigenlijk en van verschillende recepten wat gecombineerd. Voor erbij at ik een gevulde paprika met couscous. Voor mijn gevoel hoort dat erbij en de combinatie bleek heel goed te werken. Ik vond het heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Krokodiltournedo

Nodig voor krokodiltournedo

2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 2 krokodiltournedos
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1/2 rode peper, fijngesneden en zaadje eruit (naar smaak)
  • 1 sjalotje, genipperd
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes
  • 250 ml kokosmelk
  • Scheutje Worchestersaus of vissaus
  • Zonnebloemolie of arachideolie. Kokosolie kan ook

Zo maak je de krokodiltournedos

  • Verwarm olie in een koekenpan en fruit het sjalotje met de knoflook, gember en rode peper op een heel zacht vuur
  • Bak de heel even goudbruin krokodiltournedos in de olie
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes garen
  • Voeg Worchestersaus of vissaus toe
  • Dien de tournedos met de saus op en strooi er de koriander en basilicumblaadjes over

Smakelijk!

WRITTEN BY

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.