Flespompoen gevuld met pasta

Het is weer pompoenentijd! Regelmatig at ik buiten de deur iets met pompoen maar ik heb mezelf nooit gewaagd aan deze groente. Misschien ook omdat meneer Angeli Kookt het maar niks vindt. En zeg nou eerlijk, wat moet ik alleen met zo’n grote pompoen? Toch ben ik het langzaam aan het introduceren in huize Angeli Kookt. Lukt aardig moet ik zeggen. Eerst voorzichtig met een pompoensoepje beginnen en nu heb ik een ovengerecht van flespompoen gevuld met pasta gemaakt.

Gevulde pompoen uit de oven

Zo’n flespompoen leent zich prima om te vullen. Flespompoen heeft een zoete nootachtige smaak dus ik bedacht dat het met pasta en walnoten wel een goede combi zou zijn. Bleek goed uit te vallen. De pompoen kun je eenmaal bereidt met schil en al eten, dat scheelt ook weer afval.

Gevulde flespompoen uit de oven

Nodig voor gevulde flespompoen

2 personen

  • 1 flespompoen
  • olijfolie
  • pasta voor 2 personen, bijvoorbeeld penne
  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 75 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • nootmuskaat
  • 1 ui, gesnipperd
  • handje walnoten

Gevulde flespompoen uit de oven

  • Verwarm de oven op 160º C
  • Snijd de flespompoen in de lengte doormidden
  • Schraap de pitten eruit maar gooi ze niet weg! Die gaan we namelijk roosteren om te garenen
  • Snijd of schraap met een lepel de beide helften van de pompoen het vruchtvlees eruit.
  • Van het vruchtvlees snijd je blokjes
  • Besprenkel een bakplaat met olijfolie en leg de pompoenen met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat
  • Bak de pompoen 20 minuten gaar in de oven
  • Kook ondertussen de pasta en rooster in een droge pan de pompoenpitten tot ze ploppen
  • Maak een bechamelsaus door de boter te smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en gaar 2 minuten.
  • Voeg de melk toe en de nootmuskaat naar smaak, roer goed en laat al roeren even koken. De saus wordt dikker nu
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoor. Zet even weg
  • Bak in een braadpan de ui glazig en voeg de pompoenstukjes toe. Bak 5 minuutjes
  • Doe de pasta bij de pompoenstukjes, voeg de walnoten toe, chenk de bechamel erdoor en roer door elkaar
  • Vul de 2 helften van de flespompoen met het pastamengsel en strooi de rest van de kaas erover
  • Zet nog 10 minuten in de oven
  • Strooi er de geroosterde pitten over

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.