Paprikaquiche met champignons

Altijd handig om van restjes groenten uit je koelkast gewoon een taart te maken als je het even niet weet. Mijn lades lagen nog vol met 3 kleuren paprika’s, champignons, rode peper, zoete rode puntpaprika en een paar takjes tijm. Lekker vega dus en het ruimt lekker op om plaats te maken voor nieuwe aankopen en verse groenten. Bladerdeeg heb ik altijd wel in huis en als je dat niet hebt dan kun je ook een taartdeeg maken. Zo’n bodem die ik al eens eerder maakte voor quiche caprese. Ook al zo’n lekkere hartige taart.

Paprikaquiche met champignons

Nodig voor paprikaquiche met champignons

4 personen –  bereidingstijd 35 minuten

  • Bladerdeeg, ontdooid of uit het koelvak van Tante Fanny
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 zoete rode paprika
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • tijm
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • groentebouillonblokje of peper en zout
  • olijfolie
  • handje geraspte belegen kaas

Zo maak je de paprikaquiche met champignons

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Was en snijd de paprika’s en de rode peper in stukjes, zaadlijsten weghalen
  • Snijd de ui en de knoflook fijn
  • Borstel de champignons en snijd in plakjes
  • Verhit olijfolie in een pan en fruit ui en knoflook
  • Voeg de overige groenten toe en breng op smaak met het blokje groentebouillon of zout en peper
  • Klop in een schaal de eieren los met de room
  • Gris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe met zout en peper
  • Laat de groenten uitlekken
  • Bekleed een quichevorm met het deeg
  • Vul de vorm met het groentenmengsel en schenk er het eiermengsel over
  • Bal ongeveer 15 -20 minuten in de oven. Afhankelijk van je oven. Kijk regelmatig.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.