Hemelse modder

Chocolade en vrouwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige vrouwen kunnen geen dag zonder. Hebben vrouwen chocolade nodig dan? En hebben mannen dat ook nodig> Blijkt volgens diverse onderzoekers, als je chocolade eet dat er dan in de hersenen een stofje vrijgemaakt wordt dat positief werkt op het humeur en je voelt je beter. Ik weet het niet, ik ben niet verslaafd maar lust wel heel graag chocolade, maar niet elke dag. Al eerder maakt ik chocoladetruffels, een warm chocoladetaartje, een chocolade boomstamcake en een feestelijke chocolademousse. Nu had ik bedacht dat ik een combinatie wilde van mint en chocolade. Ik ben namelijk gek op die After Eights. Dus ik wilde wat gaan proberen met verse mint. Het zou een mint essence moeten worden. Maar ja, de volgende dag wilde ik dat bij een etentje op tafel zetten en nu blijkt dat die essence zelf maken ongeveer zo’n 2 weken in beslag neemt. Je moet mintblaadjes in een flesje wodka laten weken, elke dag even schudden en op een donkere plaats bewaren. Na 2 weken moet je de inhoud van het flesje zeven, de blaadjes mint uit het flesje vissen en je hebt mint essence. Zo zou dat moeten maar ik had er geen tijd meer voor. Ga ik nog een keer doen en dan maak ik ook meteen After Eights na.

Chocolademousse - hemelse modder

Nu de Hemelse modder oftewel chocolademousse. Ik heb dezelfde ingrediënten gebruikt als bij de feestelijke chocolademousse maar in plaats van de likeur heb ik mintblaadjes in een zakdoek gedaan en boven het eigeel uitgeknepen. Er komt dan mintvocht uit. Dat was dus het probeersel. Helaas heb ik dat in de uiteindelijke mousse niet teruggeproefd. Volgende keer beter dus.

Wat ik wel heb gedaan is aardbeiencoulis gemaakt door gewoon wat aardbeien te pureren en wat rode balsamicoazijn erdoor gedaan om het wat zoeter te maken. Aardbeien zijn dit seizoen natuurlijk niet echt smakelijk.

Nodig voor chocolademousse

  • 100 gram pure chocolade
  • 4 eiwitten en 3 dooiers
  • Bakje aardbeien
  • zout

Zo maak je de chocolademousse

  • Smelt de chocolade au-bain-marie
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout
  • Meng de chocolade met de eidooiers en de frambozenlikeur en roer goed
  • Schep 1/3 van het eiwit voorzichtig door het cocolademengsel
  • Spatel de rest van het eiwit er luchtig door tot je geen witte vlokjes meer ziet
  • Laat minstens 2 uur in de koelkast staan
  • Pureer de aardbeien maar houd er een paar achter voor de versiering straks

Tip: drink er een glaasje Pedro Ximenez bij!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.