Kip gekookt in yoghurt
Kippenpoten gekookt in yoghurt. Klinkt niet aantrekkelijk maar door de kip in de yoghurt te koken wordt ie heerlijk mals. Subtiel proef je de specerijen er doorheen. De citrus van…
Vleesgerechten zijn geliefd op Angeli Kookt. Tot de categorie hoofdgerechten met vlees horen ook de gerechten met kip, haan, eend, en wild. Zoek maar iets lekker uit!
Tip: kijk ook eens bij de voorgerechten of hapjes.
Kippenpoten gekookt in yoghurt. Klinkt niet aantrekkelijk maar door de kip in de yoghurt te koken wordt ie heerlijk mals. Subtiel proef je de specerijen er doorheen. De citrus van…
Gado Gado is een mix van groeten met ei, pindasaus en kroepoek. In een Nederlands en Surinaams restaurant wordt het met gebakken ei geserveerd en in Indonesië kent het groetegerecht…
Vandaag is het doe-maar-weer-gewoon-dag. Lekkere Hollandse andijviestamppot met rookworst. Waarom het stimpstamp heet is voor mij een raadsel. In Vlaanderen heet het Stoemp. Er zijn diverse varianten; soms wordt de…
Ja, ik geef het toe; ik ben meer en meer fan aan het worden van de Marokkaanse keuken. Die specerijen die ruiken en smaken zo goed! Ik maakte al lamscarré…
Een berichtje van mijn slager over het arriveren van de Prime selected Striploin steak was voldoende om er meteen op af te gaan. Ik kan niet wachten tot Kerst. Wat…
Regelmatig maak ik kip met ananas in zoetzure saus. Vroeger ging ik naar de Chinees op de hoek maar niet meer sinds mijn Chinees restaurant syndroom, ja serieus het bestaat…
Bij mij thuis werd vroeger alleen Hollands eten gekookt. Elke dag soep, gekookte aardappel, vlees en groente en vla of yoghurt na. Echt helemaal niks mis mee. Heerlijk vond ik…
Voor mijn nieuwe rubriek “uit de provincie” is Limburgs konijn in het zuur het eerste streekgerecht dat ik ga maken. Ik kom niet uit Limburg maar vroeger aten wij op…
Cordon bleu is een gepaneerd of ongepannerd stuk varkensvlees, kip of rundvlees net als een schnitzel maar dan gevuld met ham en kaas. Ik heb een variant op de standaard…