Categorie: Hoofdgerecht

Lasagne cupcakes

Tja wat doe je met een restje pastasaus als je weer eens wat anders wilt en niet 2 dagen achtereen hetzelfde? Lasagne cupcakes maken! Het zijn gewoon mini lasagnes die…

Tilapiafilet in een parmezaan jasje

Tijd voor weer een visje vandaag! Deze keer wordt het tilapiafilet in een parmezaan jasje. Lekker krokant door de paneerlaag met kaas. Het lijkt een enorme visstick. Het sausje erover…

Eendenborst met walnoten-gemberjus

Eendenborst met sinaasappeljus maakte ik afgelopen Kerst. Een zeer goede combinatie maar ik wilde ook weer iets anders proberen. Eend heeft een redelijk sterke smaak en daar combineer je toch…

Kaasfondue

Oorspronkelijk komt de kaasfondue uit de Zwitserse Alpen. In het Franstalige deel van Zwitserland wordt voornamelijk Gruyère gebruikt, in het Duitstalige deel vooral Emmentaler. Wij Nederlanders gebruiken Emmentaler én Gruyère gemengd.…

Broodje hamburger

Broodje hamburger is typisch fastfood voor het weekend. Nog lekkerder als je de hamburger zelf maakt en om het helemaal af te maken als je ook de broodjes nog eens…

Spinazietaart met zalm en feta

Griekse spinazietaart met zalm en feta, spankopita heet dat. Wow, lekker! De combinatie van zalm en spinazie kende ik wel maar feta en olijven erbij is top! Officieel hoor je…

Meatzza | pizza met een vleesbodem

Laatst zag in een herhaling van een kookprogramma op BBC, Nigella Lawson een meatzza maken. Zag er lekker uit; pizza maar dan met vlees als bodem. Geen deegbodem dus. Nigella…

Soja en honing kip met kokosrijst

Mijn favoriete kookprogramma’s kijk ik op BBC.  Of het Masterchef, Saterday Kitchen Live, Two greedy Italians, The hairy bakers of Food en drinks is, ik kijk ze allemaal. Die zijn…

Fish without Chips

Als je in Engeland bent dan kun je zoals in zoveel steden niet om de take away fastfoods heen. Op elke hoek van de straat vind je wel een Fish…