Categorie: Hoofdgerecht

Fajita met pico de gallo

Tja wat doe je met de resterende tortilla’s  als je maar met tweetjes bent en er zitten er 8 in zo’n pakje? Dan maak je Fajitas con pico de gallo.…

Vissticks zelf maken

Vissticks doen mij aan vroeger denken. Tussen de middag uit school of later werk lekker gebakken op brood. Maar dan wel die uit het pakje met die kapitein met die…

Falafel

Vandaag gaan we voor vegetarisch. Falafel is van oorsprong een Joods vegetarisch gerecht en bestaat uit gefrituurde balletjes van onder andere gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten.…

Tartaartje met mozzarella

Als je snel iets lekkers en gezonds op tafel wilt zetten en het moet bestaan uit aardappels, groenten en vlees kies dan voor een mager tartaartje. Niet te lang bakken…

Tjap Tjoy – lekker slank

Met dit recept hoef je niet meer naar de Chinees, maak het zelf want het is veel gezonder en veel lekkerder. (en héél belangrijk: zonder vetsin!). Het is ook nog…

Moussaka

Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine en komt oorspronkelijk uit de Turkse keuken. In Griekenland maken ze Moussaka met laagjes gehaktmensgel van kruiden, uien, tomaten en…

Kip gekookt in yoghurt

Kippenpoten gekookt in yoghurt. Klinkt niet aantrekkelijk maar door de kip in de yoghurt te koken wordt ie heerlijk mals. Subtiel proef je de specerijen er doorheen. De citrus van…

Risotto met gerookte zalm

Veel mensen denken dat risotto maken “gedoe”  is. Ik vind het allemaal wel meevallen. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Risotto maak…