Categorie: Hoofdgerecht

Gegratineerde mosselen

Wat eten we vandaag? Zeeuwse mosselen! Met een Zeeuw in huis is het eetplaatje kompleet zou je zeggen. Niets is minder waar. De Zeeuw is niet zo’n vismens, zegt ie,…

Forel met rozemarijn uit de oven

Een visje, daar kun je me altijd voor wakker maken. Maakt eigenlijk niet uit wat voor vis. Op zich eet ik bijna alles en vind ook alles lekker. Uit eten…

Gado Gado met kipsaté

Gado Gado is een mix van groeten met ei, pindasaus en kroepoek. In een Nederlands en Surinaams restaurant wordt het met gebakken ei geserveerd en in Indonesië kent het groetegerecht…

Stimpstamp

Vandaag is het doe-maar-weer-gewoon-dag. Lekkere Hollandse andijviestamppot met rookworst. Waarom het stimpstamp heet is voor mij een raadsel. In Vlaanderen heet het Stoemp. Er zijn diverse varianten; soms wordt de…

Safraanrijst met dadels en kaneel

Ja, ik geef het toe; ik ben meer en meer fan aan het worden van de Marokkaanse keuken. Die specerijen die ruiken en smaken zo goed! Ik maakte al lamscarré…

Striploin steak – entrecote

Een berichtje van mijn slager over het arriveren van de Prime selected Striploin steak was voldoende om er meteen op af te gaan. Ik kan niet wachten tot Kerst. Wat…

Gelakte dorade met rieslingsaus

Vrijdagavond. Op het laatste moment een etentje organiseren voor 2 dagen later, geeft voor sommige mensen stress maar voor mij niet. Ik ben best geordend en houd bij wie wanneer…

Kip met ananas in zoetzure saus

Regelmatig maak ik kip met ananas in zoetzure saus. Vroeger ging ik naar de Chinees op de hoek maar niet meer sinds mijn Chinees restaurant syndroom, ja serieus het bestaat…

Chili con carne

Bij mij thuis werd vroeger alleen Hollands eten gekookt. Elke dag soep, gekookte aardappel, vlees en groente en vla of yoghurt na. Echt helemaal niks mis mee. Heerlijk vond ik…