Penne all’arrabbiata is een supergemakkelijke vegetarische pastaschotel. Met maar enkele ingrediënten zet je een pittige maaltijd op tafel. Deze Romeinse arrabbiatesaus heeft een min of meer verplicht ingrediënt namelijk een Spaans pepertje.

De vertaling van arrabbiata is iets van boos. Boze pasta en je snap wel waarom. Ik kan me herinneren in Rome een keer dit gerecht gegeten te hebben. Tijdens de bestelling werd gevraagd of we het wel zeker wisten. Glimlachend werd de bestelling genoteerd. Nu moet je weten dat het hartje zomer in Italië was en ‘s avonds best nog wel heet. Tijdens het eten gutste het zweet van ons voorhoofd. Nu weten we waarom.

Je kunt de saus zo heet maken als je zelf wilt. Ik doe altijd 1 hele peper door de tomatensaus voor 2 personen. Mag natuurlijk ook meer of minder. Ik maak de saus altijd voor 4 personen. Kunnen we er 2x van eten. Makkelijk op doordeweekse dagen.

Penne arrabbiata

Nodig voor Penne all’arrabiata (hoofdgerecht)

4 personen – bereidingstijd 40 minuten

  • 400 gram penne
  • 500 gram tomaten uit blik, fijngesneden
  • 3 Spaanse pepers, ontpit en fijngesneden
  • 2 hele tenen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • beetje fijngesneden peterselie
  • geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je de Penne all’arrabbiata

  • Verhit de olie in een koekenpan
  • Doe er de hele tenen knoflook en fijngesneden pepers bij
  • Doe de tomaten in de pan en voeg peper en zout naar smaak toe
  • Laat minstens 15 minuten pruttelen op een klein vuurtje
  • Kook ondertussen de penne beetgaar, giet af en laat uitlekken
  • Doe de uitgelekte penne in de koekenpan
  • Meng alles even op hoog vuur
  • Schep in een warme schaal en bestrooi met peterselie parmezaanse kaas

Bron : mijn favoriet Italiaans kookboek De Zilveren Lepel