rabarbercompote

Tijd om eens rabarbercompote te maken. Rabarbercompote is een heerlijke toevoeging aan een kommetje yoghurt of voor bij een dessert. Het zijn maar 3 ingrediënten die je nodig hebt. De stelen hoeven niet geschild te worden. Als je dat toch doet dan wordt de gekookte rabarber groenig, anders krijgt de compote een rode kleur.

rabarbercompote

Nodig voor rabarbercompote

4 porties

  • 10 gram boter
  • 600 gram rabarber
  • 60 gram bruine basterdsuiker

Rabarbercompote maken

  • Was de rabarber snijd in stukken van 1 of 2 cm
  • Smelt de boter in en pan op laag vuur
  • Doe de rabarber en de suiker erbij
  • Dek af en laat ongeveer 25 minuten sudderen.
  • Roer regelmatig

Voeg voor een extra smaakje een kaneelstokje toe tijden het pruttelen

Binden kan met maïzena als je het nodig vindt

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.