Gebakken krieltjes

Ken je dat? Koop je geschilde krieltjes en houd je je aan de kook- of baktijd die op de verpakking staan en dan nog zijn ze knetterhard! Vervolgens bak je ze langer en uiteindelijk zijn ze gewoon niet lekker. Weinig smaak ook trouwens. Krieltjes kunnen eigenlijk altijd maar het heeft toch de meeste associatie met de zomer. Lekker in een salade bij de barbecue of gebakken op de barbecue met kruiden.Wij eten graag krieltjes maar ze kunnen ook ontzettend saai zijn. Ik kocht ongeschilde exemplaren en gebuikte verse kruiden, knoflook en olijfolie.
Krieltjes gebakkenNodig voor gebakken krieltjes

    Ongeschilde krieltjes2 tenen knoflook Verse peterselieOlijfolieBoter

Gebakken krieltjes

  • Was de krieltjes
  • Doe ze met de knoflook in een koekenpan en zet ze net onder water
  • Kook de krieltjes en prik er in om te kijken of ze gaar zijn
  • Giet ze af en laat iets afkoelen, vis de knoflook er tussenuit
  • Snijd de knoflook in plakjes
  • Smelt boter met olijfolie in de koekenpan en bak de krieltjes met de knoflook lekker goudbruin
  • Bestrooi met grof zeezout en krulpeterselie

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.