Rode kool is het hele jaar door verkrijgbaar maar toch eten we de rooie rakker het liefst in de herfst of winter. Rode kool zit boordevol vitaminen, en die kun je goed gebruiken. Aangezien ik voor 2 personen kook is een hele kool veel te veel. Vorige week kookte ik de kool met appeltjes, nu maak ik er een heerlijke frisse salade van met een dressing van balsamicoazijn. Het staat in no-time op tafel. Prima als lunchgerecht voor 2 personen maar ook lekker als bijgerecht voor 4 personen. Rasp hem fijn met een grove rasp of mandoline want dan wordt de rode kool wat fijner van structuur en dat eet wat prettiger.

Rode kool salade

Nodig voor rode kool salade

voor 2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 1/2 rode kool
  • handje ongezouten pinda’s of cashewnoten
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel rode balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 1/2 eetlepel limoen- of citroensap
  • 1 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je de rode kool salade

  • Schaaf de rode kool in dunne sliertjes
  • Maak de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, honing en limoen- of citroensap. Roer goed.
  • Meng met de rode kool en strooi er de pinda’s of cashewnoten over.

Rooster de pinda’s of cashewnootjes even in een hete pan

In plaats van appel zijn partjes mandarijn of sinaasappel zijn ook lekker.