Categorie: Alle recepten

Roast potatoes

Goudgeel geroosterde knapperige aardappels zoals de Engelsen eten bij hun Sunday roast. Dat zijn roast potatoes, lekker en een variant op gewoon gebakken aardappels. Je kookt ze eerst kort, schud…

Zachte witte broodjes

Zachte witte broodjes horen voor mij bij het weekend. Vroeger thuis aten we doordeweeks soep, aardappels, groenten, vlees en een toetje toe. Elke dag, behalve op zaterdag. Dan werd er…

Pitabroodjes

Ik wil al heel lang zelf pita broodjes maken maar het kwam er steeds niet van. Met pitabroodjes kun je zo ontzettend veel. Vul ze met met vanalles en nog…

Rösti rondjes

Onder het mom, varieer eens met aardappels, heb ik rösti rondjes gebakken. Je kunt ze ook aardappelkoekjes noemen. Rösti is in Zwitserland een nationaal gerecht. Oorspronkelijk het ontbijt van boeren…

Brood zonder kneden

Ik vond een filmpje waarin ze laten zien hoe je brood maakt zonder kneden. Het duurt wel in totaal zo’n 12-24 uur maar dan kun je in ieder geval ‘s…

Kaneelbrood

Brood maken gaat me steeds beter af. In het weekend bak ik tegenwoordig een paar verschillende broden en vries ze in. Zo heb ik de hele week home made brood.…

Gepofte zoete aardappel

Ik heb pas geleden de zoet aardappel “ontdekt”. Eigenlijk is het helemaal geen aardappel maar een groente. Het is eerder een knolvormige wortel dan een pieper. Het is gezond, lekker,…