Koolsalade met rode kool, witte kool en venkel

Deze salade blijft populair en kan eigenlijk altijd. Afgelopen Kerst stond ie ook op tafel en bij een barbecue altijd een topper. Maakt niet uit hoeveel je maakt, op is ie altijd. Uiteraard is dit recept weer van mijn favoriete chef Kerridge uit Engeland. Het is een van mijn favoriete salades. De zelfgemaakte mayonaise bevat…

Geroosterde groentenmix

Met geroosterde groentenmix kun je alle kanten op. Lekker bij gegrild vlees of vis of gewoon zo. Lekker bij bbq gerechten of op een broodje met kiplfilet. Of meng het met couscous. Ook een aanrader! Ik at het als bijgerecht bij een aardappelsalade. Lekker op een relaxte zomers avond in de tuin! Wat een vrolijke…

Paprika gevuld met couscous

Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels en is gemaakt van tarwemeel en water. De bereiding is zo eenvoudig dat je het tijdens het kamperen kan maken! Gewoon kokend water erover gieten en even laten staan tot de korreltjes zich volgezogen hebben met de vloeistof. Je hebt voor een hele maaltijd maar 75…

Wortelkoekjes

Tegenwoordig eet ik veel wortelen. Zo maakte ik wortelsoep en wortelsalade. Winterwortelen zijn trouwens heel goedkoop. Afgelopen week kocht ik een kilo voor € 0,39 ! Daar kun je wel even mee vooruit en ze blijven best lang houdbaar. Wat ga ik maken? Gewoon worteltje op je bord ziet er wat saai uit vandaar dat…

Gepofte zoete aardappel

Ik heb pas geleden de zoet aardappel “ontdekt”. Eigenlijk is het helemaal geen aardappel maar een groente. Het is eerder een knolvormige wortel dan een pieper. Het is gezond, lekker, vult ook nog eens heel goed en isglutenvrij. Bevat vitamine A, C en B6, calcium, kalium en foliumzuur. O ja hij bevat weinig vetten en…

Stoofpeertjes in glühwein

Stoofperen zijn heerlijk, ik ben vast niet de enige die dat vind. Vooral de Gieser Wildeman. Die zijn al zoet van zichzelf en worden vuurrood. Stoofperen doen mij aan Kerst denken. Of in ieder geval de winter. Lekker die huiselijke geur als ze opstaan. Lekker als bijgerecht of als nagerecht met mascarpone, vanilleijs, yoghurt of…

Rode kool met appeltjes

Rode kool, waarom heet dat eigenlijk rode kool. Het is meer paars dan rood, eigenlijk hartstikke paars. Het bevat een natuurlijke kleurstof die je moeilijk uit je kleren krijgt, vooral een witte blouse, altijd leuk. Toch is er verschil in kleur valt met op. De ene kool is na het koken hartstikke paars en de…