Asperges met eiersaus

Nu kan het nog. Hollandse asperges eten dus even snel naar de boer geweest om een kilo ongeschilde exemplaren te kopen. Tegenwoordig hebben zelf boeren van die automaten waar je […]

Zalmlasagne met groene asperges

Ik was van plan om soesjes te bakken, te vullen met aspergebechamel en te serveren met de kopjes van de groene asperges. Helaas na 2 pogingen om fatsoenlijk soesjes te […]

Rosbief uit de oven

Hoe maak je nu zelf die perfecte rosbief uit de oven? Lekker mals, rosé van binnenen met een mooie bruine korst? Nou gewoon, heel eenvoudig. Even dichtschroeien in een pan […]

Wortelroostaart

Een groentetaart had ik in gedachten om te maken in de vorm van een bloem. Ooit heb ik er een foto van gezien. Op zoek naar een goed recept kwam […]

Rundervink

Waarom zou je zelf de typisch Nederlandse rundervink maken als je die zo bij de slager kunt kopen? Nou gewoon omdat ik zin had in een rundervink en toch gehakt […]

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi is mijn favoriete pizza. Een pizza met, de naam zegt het al, 4 kazen. Als je een kaasliefhebber bent en van pizza houdt dan moet je deze […]

Lentezalm met basilicum aardappels

Aan de Watergate Bay in Cornwall, aan de westkust in Zuid Engeland heeft Jamie Oliver zijn restaurant Fifteen. Toen wij daar jaren geleden in de buurt waren was het restaurant […]

Ratatouille

Minstens 200 gram groenten eten per dag is voor best wat mensen niet haalbaar. Ik moet bekennen dat ik daar soms ook helemaal niet aan kom. Maar als je tussen […]