Stoofperen koken in glühwein is handig. Je hebt alleen stoofperen en gluhwein nodig. Laat lekker 2 uur zachtjes pruttelen

Stoofperen zijn heerlijk, ik ben vast niet de enige die dat vind. Vooral de Gieser Wildeman. Die zijn al zoet van zichzelf en worden vuurrood. Stoofperen doen mij aan Kerst denken. Of in ieder geval de winter. Lekker die huiselijke geur als ze opstaan. Lekker als bijgerecht of als nagerecht met mascarpone, vanilleijs, yoghurt of gewoon met slagroom. Ik eet ze vaker als bijgerecht dan als stoetje. Dit keer kook ik ze in glühwein. Handig want daar zitten alle specerijen al in. Alleen nog een beetje suiker toevoegen.

stoofperen in gluhwein

Nodig voor stoofpeertjes in glühwein

  • 1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
  • 1 liter glühwein
  • 1 steranijs (eventueel)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker (eventueel)

Schil de peertjes maar laat ze heel. Doe ze in een pan met de rest van de ingrediënten en laat 2 uur zachtjes koken met het deksel op de pan.

Dat was het!

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.