Zalm-rijstsalade met spinazie

Vandaag heb ik weer een lekkere zomerse maaltijdsalade voor je. Simpel, snel klaar, voedzaam en superlekker. In deze salade zit ook nog eens zilvervliesrijst en vis en daarmee dus helemaal kompleet. Aangezien ik sinds 2 weken een nieuwe superleuke baan heb met lange reistijden vind ik het tot nu toe best zwaar om als ik ‘s avonds thuis kom ook nog eens iets nieuws op tafel te zetten en te fotograferen. Ik kook natuurlijk wel maar nieuwe recepten blijven nu beperkt tot het weekend. Is ook niet erg hoor, die “schade” haal ik wel weer in. Ook maak ik steeds vaker gerechten voor 2 dagen, maar ik kook dan ook zonder pakjes, potjes en zakjes.

Zalm-rijstsalade met spinazie

Nodig voor zalm-rijstsalade

2 personen –  bereidingstijd 15 minuten

  • 160 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram zalm uit een blikje
  • 1/2 avocado, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 1 citroen, uitgeperst

Kook de rijst en laat afkoelen. Meng de rijst met de zalm, avocado, bleekselderij en de bladspinazie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap

Bron: Gezond eten

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.