Pepernoten en kruidnoten strooigoed

Sinterklaas, ik heb er helemaal niets mee. Komt ook nog eens bij dat die vermoeiende Zwarte Pieten discussie eindelijk eens een keer afgelopen moeten zijn. Misschien is het goed om een keer de geschiedenis erop na te slaan om te begrijpen wie Zwarte Piet is? Buiten het feit dat ik niks met de Sint heb…

Vruchtenwater

Vruchtenwater of tewel water met vruchten. Met deze zomerse temperaturen is veel drinken zeker een must. Vruchtensapjes of frisdranken bevatten veel teveel suiker en kun je beter laten staan. Alleen maar water daar word je ook zo ‘flauw’ van. Maak dan een home made vruchtenwater! Zo klaar en superfris. Er zijn natuurlijk heel wat combinaties…

Pizzadeeg met verse gist

Pizzaliefhebbers maken het liefst zelf een echte Italiaanse Pizza. Waarom? Omdat een zelfgemaakte pizza superlekker is! Het is daarnaast ook erg leuk en heel gemakkelijk om zelf pizzadeeg te maken. Ga nu direct aan de slag met zelf pizzadeeg maken! Zo moeilijk is het niet. Het meel dat je voor pizza gebruikt is een fijn…

Meringues

Ken je ze nog? Die lekkere schuimkoekjes die zo heerlijk kraken en kruimelen? Ze zijn er in allerlei kleurtjes maar dat zijn in de meeste gevallen voedselkleurstoffen uit een flesje. Ik ben daar niet zo van. Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken en ik maak ze gewoon naturel.  Ik had namelijk eiwitten over van de…

Lemon curd

Ik ben fan van citroen. Elke ochtend pers ik er een uit met 2 sinaasappels. En als ik geen sinaasappels meer heb dan giet ik er kokend water over. Citroensap ruikt gezond. Limoncello is ook zo lekker, vooral in de zomer en wil ik ook nog eens zelf maken. Lemon curd zelf maken Deze keer…

Tagliatelle maken

Zelf pastadeeg maken een leuk werkje. Je moet wel de ruimte hebben en een goede ondergrond om een pastamachine goed vast te kunnen klemmen. Je kunt  natuurlijk net als de Italiaanse mama’s het deeg oprollen en er met een scherp met tagliatelle van snijden. Dat kan ook maar aangezien ik toch zo’n apparaat in de…

Rundervink

Waarom zou je zelf de typisch Nederlandse rundervink maken als je die zo bij de slager kunt kopen? Nou gewoon omdat ik zin had in een rundervink en toch gehakt en rookvlees in huis had. Voordeel is dat je het gehakt kunt kruiden zoals je zelf lekker vindt.  Moeilijk is het trouwens ook niet, dus…

Advocaat

Als ik denk aan advocaat dan denk ik aan de tantes van vroeger die met een verjaardag een glaasje advocaat nuttigden met rode blosje op de wangen. Uit een borrelglas dat steunden op de boezem van de dames werd de advocaat met een toefje slagroom opgelepeld. Soms viel er weleens wat naast maar de borsten…

Hopjesvla

Alles waar koffie inzit lust ik, of het nu mokkataart, Tiramisu of hopjesvla is. Lekker! Hopjesvla is een Haagsche specialiteit, gebaseerd op het Haagsche hopje. De vla heeft een karamel- en koffiesmaak.Vroeger at ik graag hopjesvla en kan me nog herinneren dat het zo’n volle smaak had. Laatst kocht ik weer eens pak maar ik…

Champignonragout

Een champignonpasteitje is lekker als voorgerecht of lunchgerecht. Als hoodgerecht kan natuurlijk ook, eet er dan 2 per persoon. Maak alles lekker zelf en je zult zien dat je dat voortaan altijd gaat doen als je trek hebt in een pasteitje. Maak ook de knapperige pasteibakjes zelf. Die kun je zo groot of klein maken…

Ragoutbakjes

Ragoutbakjes of pasteibakjes maak je heel simpel zelf van bladerdeeg. Vierkant, rond, ovaal, groot of klein? Je kunt het zelf bepalen. Kleine ragoutbakjes met allerhande lekkere dingen gevuld zien er gezellig uit , zijn erg lekker en zijn leuk borrelhapjes. Maar ook de grotere broers vallen in de smaak. Helemaal als je ze vult met…

Eierkoeken

Eierkoeken zijn altijd favoriet. Even iets lekkers tussendoor en makkelijk mee te nemen voor onderweg, school of werk. Sommige mensen doen er boter en hagelslag op, anderen kaas of gewoon niks. Ze zijn zo makkelijk te maken dat ze eerder klaar zijn dan dat je even op en neer naar de bakker gaat om ze…